Här kommer det! Receptet..

Idag var jag ut på stan, men inte var det någon marknad som jag trodde. Nå, lika var det. För låt mig presentera min andra personlighet; Johanna med Sveriges lägsta blodsocker och en väldigt svårmästrad stubin. Stackars Per sa bara att jag måste äta, ÄT. Det är sånna här tillfällen jag bara ska gå och gömma mig. Vet inte om det är värt dom där grammen jag sparar in. Tro nu inte att jag inte ätit någonting, för det har jag. Jag måste ju hålla förbränningen uppe. Det var bara inte mkt. Ikväll vankas det ugnsgrillad karré med sallad, fyllda champisar, halloumi och vitlökssmör.

För alla er andra så har jag ett tips. Skit nu i hockeyn, ladda upp med en bra söndagsfilm. Sen gör ni så här:

Johannas popcorn:

Kastrull (inte för hög och med stor botten)
Olja (absolut inte nå olivojleskit)
Bregott (om man är duktig och har is i magen kan man ta 50/50, annars så tar man bara en mindre klick bregott. Mkt smör resulterar i att fettet ser bränt ut och man törs inte poppa på med hög temp fast man ska ha det)
Popcorn, ett lager på botten
Salt, peppar

Fettnivån ska vara hög, men inte så mkt kladd att det täcker poppisarna!
Då gör man så här:
Tjoff i med fettet i kastrullen. Hög värme på spisen. Är du van poppare så smäller du i alla popcorn på en gång, om inte så tar du och väntar med popcornen tills bregottet smält så man kan kontrollera fettnivån. Salta, utan att överdriva över popcornkornen och sen tar man och sätter över vitpeppar. Det ska vara så lite vitpeppar att man inte känner det när man äter popcornen, men så där att man saknar det om man inte hade pepprat.. Förstå?? LITE alltså. På med locket och fortsätt fräsa på med hög värme.

När popcornen börjat poppa så låter ni värmen vara en liten stund. Nu är allt relativt, eftersom poppning inte tar lång tid i sig.. Så alltså, en LITEN stund. Sen sänker man ner värmen till kanske tvåan (på en sex-gradig skala). Skaka sparsamt på pannan och ta den i sånna fall inte från plattan! Efter en liten stund igen så rattar man upp temperaturen, för att sen igen sänka ner den.

Följer du det här receptet så kommer nu få alldeles perfekta, hemmagjorda popcorn.

Det här och en film blir en mkt trevlig avslutning på dagen.

Johan
2011-03-27 @ 21:37:27

Undrar om vi poppade på vår tid, detta känns som en förfining och vidareutveckling av min metod!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

battrepaallt

Det handlar om mitt liv. Jag behöver bli lite bättre på många saker. Följ mig på vägen!

RSS 2.0